THEATRE IN A QUARRY
Speculative Architecture and Narrative, Theatre of Cruelty, Antonin Artaud, Exhausted Machines

 

June 1989

Graduate Design School, Harvard University, USA

Role / Writer, Designer

VSImage_8.jpg

This academic design project for Narrative and Architecture is sited in the dramatic carved space of a working granite quarry in Vermont.

 

The theatre is created as a cavernous void, a conical space inside the steep surface with multiple layers of lighting, seating and mechanical support spaces. The space compacts and condenses the inwardly focused performances - derived from the avant-garde theories of Antonin Artaud. The external screen shields the raw space from the quarry, and the shield also masks the vertical circulation system for accessing interiority. The mechanisms are intended to be welded over time from abandoned equipment and materials remaining from the quarrying process.

Site
Site

press to zoom
View10
View10

press to zoom
Multi-sketch
Multi-sketch

press to zoom
Site
Site

press to zoom
1/4